Ad Code

Responsive Advertisement

WHAT ARE THE FOOD SAFETY CERTIFICATIONS?

 

Food Safety Certificate


WHAT ARE THE FOOD SAFETY CERTIFICATIONS?

د خوړو خوندیتوب سندونه څه دي؟

دوی څنګه کولی شي ستاسو سوداګرۍ ته ګټه ورسوي؟

د خواړو خوندیتوب تصدیق تاییدوي چې د خواړو سوداګرۍ د صحي کړنو په تعقیب اداره کیږي چې خوندیتوب او کیفیت تضمینوي. د چاپیریال او نور مدیریت سیسټمونه هم اړین دي چې د قانوني او معیاري موافقت سره سم په نښه شي. که ستاسو سوداګرۍ په مستقیم یا غیر مستقیم ډول د خواړو سره تړاو ولري ، تاسو د خواړو خوندیتوب تصدیق ترلاسه کولو وړ یاست. د قانوني اطاعت څخه د بازار اړتیاو پورې ، ډیری دلایل شتون لري چې ولې د خواړو سوداګرۍ باید د خواړو خوندیتوب مناسب سندونه ولري. ځینې ​​​​دلیلونه چې د خواړو تصدیقونو ترلاسه کولو په اړه فکر کوي په لاندې ډول دي:

          د خوړو کیفیت ساتل

          د مصرف کونکو خوندیتوب او هوساینې ډاډ ترلاسه کول

          د خوړو د خطرونو او خطرونو څخه د مخنیوي لپاره

          نړیوال پیژندنه ترلاسه کول

          د پیرودونکو، شریکانو او پلورونکو باور ترلاسه کول

          د قانوني موافقت رامنځته کولو لپاره

          د دې لپاره چې دا ثابته کړي چې کړنې صحي او خوندي دي

دلته د خوړو معیارونو او خدماتو لیست دی چې تاسو کولی شئ په خپل سازمان کې د اندازې یا محصول په پام کې نیولو پرته شامل کړئ. د خدماتو هدف د سوداګرۍ سره مرسته کول دي چې معیاري کیفیت، خوندیتوب او اغیزمن عملونه وساتي چې په بدل کې دوی د نړیوال پیژندلو سره د پیرودونکو باور ترلاسه کولو توان لري.

 

ISO 22000 FSMS

د ISO 22000 تصدیق د خواړو عرضه کونکو ټولو ډولونو باندې پلي کیږي ځکه چې دا په ملي او نړیواله کچه د خواړو رسولو سلسله کې تضمین چمتو کوي. د نړیوال کیدو په زیاتیدو او په اسانۍ سره د بین المللي او نړیوالو پراختیا سره، دا اړینه ده چې د هوساینې او همدارنګه د خلکو باور لپاره د خوړو خوندیتوب او کیفیت ډاډمن شي.

د ISO 22000 پلي کولو سره، تاسو کولی شئ لاندې ګټې وګورئ:

          د خطر سره مخ کیدل کموي

          د خوړو خوندیتوب ښه کوي

          د خوړو د خطرونو پیژندنه، مخنیوی او کنټرول

          په سازمان کې د خوړو د خوندیتوب د انعطاف وړ مدیریت سیسټم جوړوي

          د خوراکي توکو د خوندیتوب قانوني اطاعت پوره کوي

          د خوړو خوندیتوب فعالیت ښه کول، څارنه او اندازه کول

 

FSSC 22000

د FSSC 22000 هدف د خواړو خوندیتوب خطرونو کنټرول دی. FSSC د خواړو خوندیتوب مدیریت تصدیق سکیم لپاره ولاړ دی کوم چې په لازمي ډول د خواړو خوندیتوب خطرونو اداره کولو لپاره منظم پلانونه او سیسټم چمتو کوي او په پایله کې خوندي محصولات.

څرنګه چې دا د نړیوال خوراکي خوندیتوب نوښتونو Global Food Safety Initiatives (GFSI) معیار اړتیاوې پوره کوي، FSSC 22000 په پراخه کچه منل شوی او په ټوله نړۍ کې د باور وړ تصدیق په توګه پیژندل شوی. دا د خواړو ، تغذیه او خواړو بسته بندۍ تولید او تحویلي سکتور باندې پلي کیږي. همدارنګه، د دې انعطاف پذیرۍ د خواړو سوداګرۍ ته اجازه ورکوي چې د کیفیت ، چاپیریال ، روغتیا او خوندیتوب لپاره د نورو مدیریت سیسټمونو سره مدغم شي.

د FSSC 22000 ځینې ځانګړي ګټې په لاندې ډول دي:

          د خطر مدیریت د داسې چاپیریال رامینځته کولو له لارې چې د خوندي محصول تولید ته اجازه ورکوي

          په سیستم کې دوامداره مدیریت، څارنه، تایید او ښه والی

          د منلو له امله بازار ته د لاسرسي زیاتوالی

          د کیفیت وړاندیزونو کې مطابقت

          عملیاتي موثریت

 

HACCP

HACCP د Hazard Analysis Critical Control Points یعنې د خطر تحلیلي کنټرول نقطو په مانا دی. د خواړو خوندیتوب مدیریت نورو معیارونو ته ورته ، دا قوي اخلاق ، صحي خواړه تمرینونه او ستاسو پیرودونکو ته د خوندي خواړو سوداګرۍ او تولید لپاره ستاسو ژمنتیا هم ښیې.

HACCP په ځانګړې توګه د خوړو په تولید او عرضه کې د مایکروبیولوژیکي، کیمیاوي او فزیکي ککړتیا مخنیوي لپاره کارول کیږي. د ډیری معیارونو برخلاف ، دا د شواهدو پراساس چلند تعقیبوي کوم چې د دې موثریت او دقت لوړوي.

دا لاندې ګټې په کې شامل دي:

          د خوړو خطرونو په ګوته کول

          د کنټرول مهم ټکي رامینځته کوي

          مهم حدود ټاکي

          ډاډ ترلاسه کوي چې د کنټرول اقدامات تایید شوي تایید شوي او څارل شوي

          د بازار اړتیاوې پوره کوي

 

BRCGS خواړه او د BRCGS بسته بندۍ او بسته بندۍ مواد

BRC د برتانوي پرچون کنسورشیم (British Retail Consortium) لنډیز دی چې د BRCG برتانوي پرچون کنسورشیم نړیوال معیارونه د خوراکي توکو او تولیدي صنعتونو لپاره معرفي کړي ترڅو تولید کونکي ځواکمن کړي ترڅو قانوني مکلفیتونه په مؤثره توګه پوره کړي او همدارنګه د مصرف کونکو خوندیتوب تضمین کړي.

د BRCG خواړو معیار د خواړو صنعت کې د کیفیت ، حفظ الصحې او محصول خوندیتوب تضمین کولو لپاره رامینځته شوی. د BRCGS بسته بندي په بسته بندۍ تمرکز کوي چې د خواړو سره تړاو لري. دا د بسته بندۍ موادو د حفظ الصحې خطرونو باندې تمرکز کوي. دا د بسته بندۍ او بسته بندۍ توکو تولید کونکو باندې پلي کیږي چې د خواړو بسته بندۍ ، ډکولو عملیاتو او همدارنګه د کاسمیټکس ، سینګار ، کاسمیټیک محصولاتو او نورو لپاره د بسته بندۍ موادو کې کارول کیږي ځینې مهمې ګټې په لاندې ډول دي:

          د ارزونې تکرار کموي

          نړیوال پیژندنه ځکه چې دا د GFSI پیژندل شوی

          د لګښت موثریت او د محصول په شکایتونو، بیرته ستنیدو او ردولو کې کمښت

          د کیفیت، حفظ الصحې او د محصول خوندیتوب ډاډمن کړي

          په دوامداره توګه ښه والی او د ضایعاتو کمول

 

FAMI – QS

FAMI - QS تصدیق یو ژور کیفیت او د تغذیې خوندیتوب مدیریت سیسټم دی چې په نړیواله کچه د تغذیې اجزاو لپاره پیژندل کیږي. د تغذیې اجزا په قصدي ډول اضافه شوي اجزا دي چې ممکن کوم تغذیه ارزښت ولري یا نه لري او د اصلي تغذیې یا څارویو محصولاتو او همدارنګه د څارویو فعالیت اغیزه کوي. د FAMI QS کوډ د خوراکي توکو او پریمکسچرونو خوندیتوب او کیفیت اندازه کولو او څارنې هڅولو کې مرسته کوي. ځینې ​​​​ګټې عبارت دي له:

          د حفظ الصحې زیاتوالی

          د تولید د موندلو وړتیا ښه کوي

          د خطر مدیریت

          د تولید خوندیتوب او کیفیت

          د وخت او لګښت موثریت

 

SQF

SQF دSafe Quality Food  لنډیز دی. دا یو تصدیق دی چې د GFSI د نړیوال خوراکي خوندیتوب نوښت لخوا چمتو شوی. دا یوازینی تصدیق دی چې په ټوله نړۍ کې د تولید کونکو او عرضه کونکو لپاره د خوندیتوب معیاري مدیریت اړتیاوې چمتو کوي. د SQF تصدیق د نړیوال او کورني خواړو خوندیتوب مقرراتو سره ستاسو اطاعت ښیې چې په نهایت کې عرضه کونکو او پیرودونکو ته ډاډ ورکوي چې تولید شوي خوراکي محصولات لوړ کیفیت لري او د صحي او معیاري کړنو سره تولید شوي.

          د خطرونو پیژندلو او اداره کولو لپاره د پروسې مدیریت ته وده ورکول

          نړیواله پیژندنه ترلاسه کول

          په نړیواله کچه د سوداګرۍ فرصتونه زیاتول

          د موادو ضایعات کمول

 

AIB

American Institute of Baking-Food) AIB) یوه نړیوال ښوونیزه اداره ده چې د خوړو خوندیتوب پلټنې، تفتیش، تصدیق، او تعلیمي سیمینارونه د خوراکي توکو تولید او توزیع صنعت ته وړاندې کوي. د AIB موخه د کیفیت تضمین او د خوړو خوندیتوب ډاډمن کول دي. دوی سیمینارونه، ویبینارونه، ویب پر بنسټ روزنه، د واټن زده کړه، چاپ شوي، او ویډیو توکي وړاندې کوي. د AIM ځینې مهمې ګټې په لاندې ډول دي:

          د خوړو د خطرونو پیژندنه، کمول، له منځه وړل او مخنیوی

          د زیان او ضایع کیدو مخه نیول

          د خوړو د مدیریت لپاره د سالم چاپیریال ښه کول او ساتل

 

GMP

(Good Manufacturing Practice) GMP تصدیق د خواړو او درملو محصولاتو کیفیت کنټرول ، ازموینې او ساتلو کنټرول او مدیریت لپاره لارښوونې چمتو کوي. GMP د دې ډاډ ترلاسه کولو کې مرسته کوي چې محصولات د ټاکل شوي کیفیت معیارونو سره سم په دوامداره توګه تولید او کنټرول کیږي.

 


Post a Comment

0 Comments