Ad Code

Responsive Advertisement

ISO 22000



ISO 22000

 

ISO 22000آیې ایس اوو يا آیسو 22000 - 

د غذايي موادو خوندیتوب مدیریت سیستمISO 22000 - Food Safety Management System

آيسو 22000 یو د غذايي موادو خوندیتوب مدیریت سیستم دی کوم چې کېدای شي د غذايي موادو په زنځیر کې په هره اداره عملي شي. د آیې ایس اوو 22000 تصدیق تر لاسه کول یو شرکت خپل مصرف کوونکو ته ښودلې شي چې دوې په خپل ځاي کې یو د غذايي موادو خوندیتوب مدیریت سیستم لري. دا پېرودونکو ته په محصولاتو کې د باوری فضا رامنځ ته کوي. دا د پېرودونکو د غذايي موادو خوندیتوب او غذايي موادو پروسس تقاضا ته اړتیا په څېر زیات مهم کېدو په توګه ګرځي کومې اجزاوې چې له خپلو عرضه کوونکو تر لاسه کړي چې خوندي اوسي.

د آيسو22000 غذايي موادو خوندیتوب مدیریت څه شی دی؟

آیسو 22000 یو واقعي نړیول سټنډرډ چې د غذايي موادو په ټول زنځیر کې هر ډول کار لپاره وړ دی، چې په دې کې د ادارې داخلي اړخونه شامل دي لکه تجهیزاتو تولیدونکي، د بسته بندۍ مواد، د پاکولو عاملین، د غذا علاوه کوونکي او اجزاوې.

همدارنګه آیسو 22000 هغو شرکتونو لپاره هم دی چې غواړي خپل کیفیت مدیریت سیستم د بېلګې په توګه آیسو 9001 او خپل غذايي موادو خوندیتوب مدیریت سیستم سره یوځای کړي.

د غذايي موادو خوندیتوب سټنډرډ ترکیب په عمومي توګه مهم عناصرو پېژندل شوي چې د غذايي موادو خوندیتوب د غذايي موادو زنځیر په اوږدو کې ډاډ من کړي.

·         تعاملي اړیکې

·         مدیریت سیستم

·         د غذايي موادو خوندیتوب خطرونو کنټرول د اړین مخکې پروګرامونو او دHACCP  پلانونو له لارې

·         د غذايي موادو خوندیتوب مدیریت سیستم په دوامداره ډول ښه والی او نوی والی

د آیسو 22000 څه ګټې دي؟

·         په نړیواله کچه د سوداګرۍ پېژندل شوې پروسسې معرفي کول

·         عرضه کوونکو او سهم لرونکو ته د خطرونو په کنټرول کې اعتماد ورکول

·         د خطر کنټرول د عرضې زنځیر په ټولو ځایونو کې ځای پر ځای کول

·         شفافیت د حساب او مسؤلیتونو شاوخوا معرفي کول

·         په دومدار ډول د سیستم اصلاح کول او اوسمهالول تر څو اغیزمن پاتې شي

آیسو 22000 – غذايي موادو خوندیتوب مدیریت

آیسو 22000 د نړیوال سټنډرډونو له کورنۍ چې غذايي موادو خوندیتوب مدیریت په ګوته کوي.

د آیسو 22000 په کورنۍ کې یو شمېر سټنډرډونه شامل دي چې هر یو یې د غذايي موادو خوندیتوب مدیریت په بېلابېلو اړخونو تمرکز کوي.

آیسو 22000:2005 د غذايي موادو خوندیتوب مدیریت عمومي لارښونې په کې شاملې دي

آیسو 22004:2014 د آیسو 22000 غوښتنلیک باندې عمومي مشوره برابروي

آیسو 22005:2007 په غذا او غذايي موادو زنځیر کې پر موندنې(traceability)  تمرکز کوي


آیسو ISO/TS 22002-1:2009  د غذايي موادو تولید لپاره په کې ځانګړې لازم شرطونه شامل دي

آیسو ISO/TS 22002-2:2013 د غذا وړاندې کولو لپاره په کې ځانګړي لازم شرطونه شامل دي

آیسو ISO/TS 22002-3:2011 د کرنې لپاره په کې ځانګړې لازم شرطونه شامل دي

آیسو ISO/TS 22002-4:2013 د غذايي موادو بسته بندی تولید لپاره په کې ځانګړې لازم شرطونه شامل دي

آیسو ISO/TS 22003:2013 د تصدیق او تفتیش لپاره لارښوود برابروي


Post a Comment

0 Comments